Британският вестник Таймс отрече напълно интервюто с Кирил Петков да е

...
Британският вестник Таймс отрече напълно интервюто с Кирил Петков да е
Коментари Харесай

Проверка на фактите: Не. Интервюто на Таймс с Кирил Петков не е платено

Британският вестник " Таймс " отхвърли напълно интервюто с Кирил Петков да е платено.

Такива изявления в онлайн медии в България настояват, че става дума за платена обява.

" Интервюто на Петков пред " Таймс " е платена обява, кой я платил? ", " Платено ли е изявлението на Кирил Петков пред " The Times " и кой е дал парите? " са заглавията на въпросните изявления (може да бъдат прочетени тук, тук и тук). Те се базират на " Ах, тези медии " – онлайн медиен план с мнения и изявленията.

Твърдение: Интервю на Кирил Петков за в. " Таймс " е платена обява
Проверка на БНР демонстрира, че изказванието за платеното изявление в " Таймс " не е оповестено на уеб страницата на " Ах, тези медии ", а единствено във Facebook профила на медията.

" Никой обаче не се сети да повдигне въпроса кой е платил тази явно ПЛАТЕНА обява " – се отбелязва в обявата във Facebook.

В онлайн обявата на изявлението с Кирил Петков от 26 юли т.г. в авторитетния английски ежедневник не е посочено обявата да е платена, както изискват журналистическите стандарти.

В отговор на питане дали изявлението е платено от Министерския съвет, от Кирил Петков или от някой различен, редактор от вестник " Таймс " изрично отхвърли обявата да е платена.

" Не публикуваме платено наличие от подобен вид ", уточни той пред БНР.

Заключението на БНР е: " Твърдението, че неотдавнашното изявление на Кирил Петков пред английския в. " Таймс " е платена обява, е НЕВЯРНО. Статията на уеб страницата на изданието не е означена като платена, а редактор от вестника изрично отхвърли опцията изявлението да е платено наличие ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР